Satıcı Çocuk-genç Timaş Yayınları

 : 9789752632042
 : Stokta Var
 :
 : 1000,00 TL nin altında 72,00 TL

Arka kapak

Babası ölünce annesinin, dedesinin ve kız kardeşinin geçimlerini üstlenmek zorunda kalan büyük yürekli çocuk, Murat. Her şeye rağmen okulunu bırakmayan, hem çalışıp hem okuyan, bazen simit, bazen fıstık bazen gazoz satarak ekmek parasını kazanan Murat'ın başından geçen ilginç, komik veya üzücü olaylar; Murat'ın diğer satıcı çocuklarla kurduğu güzel dostluklar; hayata her zaman güler yüzle bakmayı bilen Satıcı Çocuk Murat'ın gösterdiği sabır ve azim karşılığında aldığı büyük ödül.

Editörün görüşü

Ahmet Yılmaz Boyunağa Satıcı Çocuk adlı eserinde yetim bir çocuğun zorluklarla geçen hayatını anlatıyor. Ailesine bakmak zorunda olan Murat isimli küçük kahramanımızın başarı hikâyesi duygu yüklü ve umut veren bir anlatımla işlenmiş. Kahramanımızın olumlu davranışlarını genç okurlara örnek olacak.

En önemli cümle

"Ona eskiden Küçük Satıcı derlerdi, şehrimizin övündüğü bir insandır. Yokluk içerisinde okudu... Simit sattı, gazoz sattı ama yine de okudu. Hem ailesine baktı, hem de öğrenimini tamamladı. Maden mühendisi olmak istiyordu. Yüce Allah'ın izni ile çalıştı ve oldu. Keşke bütün gençlerimiz, böyle gayret gösterse."

Bu kitap neden önemli

Karakterlerin içinde bulundukları zor durumdan kurtulmak için yaptıkları fedakarlıklar, gösterdikleri azim ve zorluklara karşı yılmadan verdikleri mücadele okuyanları derinden etkiliyor. Yazar, okurlarını onlara örnek olabilecek bir karakterle tanıştırıyor. Hikâye milli ve manevi değerlerimizi içeriyor.Sabırlı olmak, şükür içinde yaşamak, kötülüklerden uzak durmak, arkadaşlık ve mücadele etme konuları etkili bir şekilde işleniyor. 9 yaş ve üstü okurlara roman okumanın keyfini yaşatacak, onları hayata hazırlayacak, kendi ayakları üzerinde durmaları konusunda onları cesaretlendirecek bir Ahmet Yılmaz Boyunağa klasiği.

https://www.akakirtasiye.com.tr 'den aldığınız ürünleri, teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde karşı ödemeli olarak iade edebilirsiniz.Ayrıntılı bilgi için İade Politikası bölümünü inceleyebilirsiniz.Değişim işlemlerleri için teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde Mng Kargo ile ücretsiz gönderim hakkına sahipsiniz.

   Worldcard özellikli kartlarınıza vade farkıyla 2-12 taksit seçenekleri.

    Ziraat Bankkart özellikli kartlarınıza vade farkıyla 2-12 taksit seçenekleri.