İnce Memed 4 - Yky Yayınları

 : 9789750806995
 : Stokta Var
 :
 : 1000,00 TL nin altında 72,00 TL

Otuz iki yıllık bir zaman diliminde yazılan İnce Memed dörtlüsü, düzene başkaldıran Memedin ve insan ilişkileri, doğası ve renkleriyle Çukoravanın öyküsüdür.
Yaşar Kemalin söyleşiyle içinde başlakdırma kurduyla doğmuş bir insanın, mecbur adamın romanı.
Eşkıyalığı bırakarak evlendiği Seyran ile bir Akdeniz kasabasına yerleşen Memed, burada milli mücadele kahramanlarından muallim Zeki Nejadla dostluk kurar.
Memed, köylüye zulmeden çeltikçilerle mücadele eden Zeki Nejadı öldürten Şakir Beyi öldürerek yeniden dağa çıkar.
Kendini yakalamak için köyleri boşaltarak kölyüleri Çukurovaya süren milletvekili Arif Saim Beyi öldürür.
Bu olaydan sonra İnce Memedin imi timi belirsiz olur.
Türk halkının 1950 yılında, çeyrek yüzyıllık bir siyasal iktidarı niçin değiştirdiğini anlamak için bence İnce Memed 4ü, bu, resmi tarihin dışında yazılmış romanı okumak yeter.
Fethi Naci, Bir Romancı: Yaşar Kemal İnce Memed hem Homeros şiiri, hem ortaçağ türküleri, hem de bir proleter destanı ya da bir serüven romanı, hatta toplumsal bir belge niteliği taşıyor. Jacqueline Piatier, Le Monde, (Fransa) İnce Memed serisinin 1987 tarihli dördüncü ve son kitabı, Robin Hoodvari bir serüven hikayesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda müthiş bir şiirsellik taşıyor.
Regina Karachouli, Sachsische Zeitung, (Almanya) Çağdaş Türkiyede yaşayan bir efsaneye dönüşen asi gencin yabanıl, hüzünlü ve unutulmaz destanı.
The Bookseller, (İngiltere)

https://www.akakirtasiye.com.tr 'den aldığınız ürünleri, teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde karşı ödemeli olarak iade edebilirsiniz.Ayrıntılı bilgi için İade Politikası bölümünü inceleyebilirsiniz.Değişim işlemlerleri için teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde Mng Kargo ile ücretsiz gönderim hakkına sahipsiniz.

   Worldcard özellikli kartlarınıza vade farkıyla 2-12 taksit seçenekleri.

    Ziraat Bankkart özellikli kartlarınıza vade farkıyla 2-12 taksit seçenekleri.