Cimcime Tavşan-timaş Yayınları

 : 9789752636859
 : Stokta Var
 :
 : 1000,00 TL nin altında 72,00 TL

Arka kapak

Piyesler, çocukların hayal gücünü geliştiren, sözel ve sosyal zekâlarını destekleyen yönleriyle iyi birer eğitim aracıdır. Bu kitapta tiyatromuzun ustalarından Hasan Nail Canat'ın çocuklar için yazıp oynadığı Cimcime Tavşan, Minderella, Kavuklu'nun Rüyası, Elveda Öğretmenim ve Çevrentoloji isimli piyesleri bulacaksınız. Çocukları güldüren, güldürürken düşündüren bu piyesler, ilkokul öğrencileri tarafından rahatlıkla sahnelenebilir.

Editörün görüşü

Hasan Nail Canat, yıllarını sahnelerde geçirmiş, turne turne dolaşarak oyunlarını Anadolu insanına da taşımış, büyüklerden çocuklara pek çok insanın gönlüne tiyatro sevgisi aşılamış, usta bir tiyatrocu. Bu kitapta, Hasan Nail Canat'ın kendi yazıp oynadığı çocuk piyeslerinden bazılarını bulacaksınız. İzleyenleri çok güldüren, güldürürken düşündüren bu oyunlar, Hasan Nail Canat'ın çok sevdiği çocuklar için.

En önemli cümle

Cimcime Tavşan, aslanı alt etti. Orman halkı zalim aslandan kurtuldu.

Bu kitap neden önemli

Hasan Nail Canat'ın pek çok oyunu geleneksel halk tiyatrosundan izler taşır. Cimcime Tavşan da bu oyunlardan biridir. Canat, orta oyununun genel kurgusu ve başkişilerini kullanarak çocuklara yönelik modern bir orta oyunu sahneye koymuş. 'Cimcime Tavşan' oyununun bir diğer özelliği, La Fonten'in 'Tavşan ile Kaplumbağa' masalı ile Mevlana'nın Mesnevi'sinde yer alan 'Aslan ile Tavşan' masalını da içermesidir. 'Minderella' Charles Perrault'un dünyaca ünlü masalı 'Külkedisi Sindirella'dan esinlenerek hazırlanmış, sınıf ayrımını, görgüsüzlüğü mizahî diyaloglarla eleştiren bir komedidir. Elveda Öğretmenim, okuma yazmanın önemini ve öğretmenin değerini duygusal diyaloglarla anlatan tek sahnelik bir piyestir. Kavuklu'nun Rüyası, Hasan Nail Canat'ın geleneksel Türk tiyatrosundan beslenerek hazırladığı bir orta oyunu uyarlaması. Orta oyununun genel kurgusu ve kişileri etrafında gelişen, okuma yazma bilmenin önemine dair komik bir piyes. Çevrentoloji, insanların çevreye verdikleri zararı, düştükleri komik durumlarla gözler önüne seren, tek sahnelik bir piyestir. Çevrentoloji'yi ilginç kılan bir özellik de sahnede üç ayrı grubun birbirinden bağımsız oyunlar sergilemeleridir.

https://www.akakirtasiye.com.tr 'den aldığınız ürünleri, teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde karşı ödemeli olarak iade edebilirsiniz.Ayrıntılı bilgi için İade Politikası bölümünü inceleyebilirsiniz.Değişim işlemlerleri için teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde Mng Kargo ile ücretsiz gönderim hakkına sahipsiniz.

   Worldcard özellikli kartlarınıza vade farkıyla 2-12 taksit seçenekleri.

    Ziraat Bankkart özellikli kartlarınıza vade farkıyla 2-12 taksit seçenekleri.